Sessie 5 - Innovatie portfoliomanagement en de drie horizonnen van innovatie

Op dinsdag 9 november start de vijfde dag van de Masterclass Strategisch PPM bij Jaarbeurs MeetUp in Utrecht. Joyce Oomen, Innovatie Consultant en Facilitator bij Pimcy, zal deze vijfde sessie ‘Innovatie portfoliomanagement en de drie horizonnen van innovatie’ verzorgen.

Joyce Oomen, verbonden aan Pimcy, is een innovatie consultant en facilitator met ruime kennis en ervaring op het gebied van servicedesign, innovatiemanagement en portfoliomanagement. Pimcy Innovatie & Portfoliomanagement is een netwerkorganisatie en helpt organisaties om innovatie of verbetering in dienst, product of business model op een betere manier te organiseren en in te bedden in de organisatie. Resultaat is tevreden klanten, een versnelling van innovatie, een vergroot innovatief vermogen en gemotiveerde medewerkers. Pimcy gebruikt hiervoor tools en technieken voortkomend uit Service Design, Lean Startup, Innovatiemanagement, Changemanagement en Portfolio Management.

Organisaties zijn gericht op continuïteit en moeten continu vernieuwen en innoveren om hun positie veilig te stellen. Ze gaan daarom aan de slag met vele nieuwe initiatieven. Vaak is het lastig om niet alleen na te denken over vernieuwing van je huidige assortiment, maar ook om overzicht te houden en te zien wat nog meer nodig is. Het is niet meer duidelijk of initiatieven daadwerkelijk een strategische bijdrage leveren en wat het resultaat of de voortgang van deze initiatieven is.

We gaan aan de slag om het projectportfolio voor een fictief bedrijf te optimaliseren. Hierbij passen de deelnemers gedurende de game stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe. We leren ook dat het type innovatie bepaalt welk soort ontwikkelingsproces toegepast zou moeten worden. Vervolgens leggen we de link naar de eigen organisatie. Hoe hebben wij dit eigenlijk geregeld? Hoe is bij ons deze verdeling? Zou dit anders moeten? En zo ja, hoe pakken we dit aan?

Meld je nu hier aan voor de Masterclass Strategisch PPM!

OVERZICHT NIEUWS