Sessie 6 - Beginnen met Strategisch PPM

Op dinsdag 29 november start de zesde masterclass onder leiding van Monique van Gestel – Van Gils en Jan Bloem. De titel van deze masterclass luidt “Beginnen met Strategisch PPM – Praktijkcase”

In deze laatste masterclass doorlopen de deelnemers aan de hand van een praktijkcase de inrichting van PPM in een organisatie en de ontwikkeling daarvan in de tijd en wordt er een wrap up gedaan langs het raamwerk van PPM FLOW!

Je krijgt de opdracht: “We willen ‘iets’ met de besturing rondom alle voor onze organisatie belangrijke complexe veranderingen en projecten”. Waar begin je dan? Hoe neem je de stakeholders hierin mee? Wat kun je verwachten en wat moet je vermijden? Hoe zorg je dat je podium krijgt, dat je echt aan tafel zit en dat portfoliomanagement echt gaat bijdragen aan het behalen van de strategische doelen van de organisatie? De sleutel ligt niet enkel in het vakgebied PPM, veranderkunde is zeker zo belangrijk!

Monique van Gestel is portfoliomanager bij Fontys hogescholen. Zij is verantwoordelijk voor het richten en inrichten van een geheel nieuw portfoliomanagement office bij Fontys. Voor haar is dit niet de eerste keer dat zij aan de wieg staat van een nieuw in te richten afdeling voor portfoliomanagement. Bij Avans Hogeschool had zij al ervaring opgedaan met het inrichten van portfoliomanagement. De inrichting en werking van project portfoliomanagement in een omgeving waar (projectmatige) vernieuwingen niet core business zijn is geen eenvoudige opgave. In 2019 werd Monique hiervoor genomineerd voor de landelijke awards Portfoliomanager of the Year.

Deze masterclass maakt deel uit van zes masterclasses die van september t/m november 2022 plaatsvinden. Binnen iedere masterclass wordt een leertraject geboden om je beter in staat te stellen je rol in te vullen in organisaties die volop in beweging zijn. Iedere class wordt verzorgd door Practice Leaders die ieder in Nederland een naam hebben opgebouwd binnen het vakgebied van Project Portfolio Management. 

Mis deze unieke masterclass niet en registreer je vandaag nog! 

OVERZICHT NIEUWS