Sessie 6 - Organisatie(s) XYZ

Op dinsdag 23 november start de zesde en tevens laatste dag van de Masterclass Strategisch PPM bij Jaarbeurs MeetUp in Utrecht. Monique van Gestel, Portfoliomanager, Fontys University of Applied Sciences, verzorgt samen met Jan Bloem deze laatste sessie ‘Organisatie(s) XYZ’.

Monique van Gestel is portfoliomanager bij Fontys hogescholen. Zij is verantwoordelijk voor het richten en inrichten van een geheel nieuw portfoliomanagement office bij Fontys. Voor haar is dit niet de eerste keer dat zij aan de wieg staat van een nieuw in te richten afdeling voor portfoliomanagement. Bij Avans Hogeschool had zij al ervaring opgedaan met het inrichten van portfoliomanagement. De inrichting en werking van project portfoliomanagement in een omgeving waar (projectmatige) vernieuwingen niet core business zijn is geen eenvoudige opgave. In 2019 werd Monique hiervoor genomineerd voor de landelijke awards Portfoliomanager of the Year.

Aan de hand van een praktijkcase doorlopen we de inrichting van PPM in een organisatie en de ontwikkeling daarvan in de tijd. En we doen een wrap-up langs het raamwerk van PPM FLOW!
Praktijkcase: Beginnen met strategisch PPM in een niet projectmatige omgeving.
Je krijgt de opdracht: “We willen ‘iets’ met de besturing rondom alle voor onze organisatie belangrijke complexe veranderingen en projecten”. Waar begin je dan? Hoe neem je de stakeholders hierin mee? Wat kun je verwachten en wat moet je vermijden? Hoe zorg je dat je podium krijgt, dat je echt aan tafel zit en dat portfoliomanagement echt gaat bijdragen aan het behalen van de strategische doelen van de organisatie? De sleutel ligt niet enkel in het vakgebied PPM, veranderkunde is zeker zo belangrijk…. In deze praktijkcase neemt Monique van Gestel je mee in de ontwikkeling van strategisch PPM aan de hand van haar praktijkervaring bij twee hogescholen.

Meld je nu hier aan voor de Masterclass Strategisch PPM

OVERZICHT NIEUWS