Sessie 2 - Strategisch Portfolio Framework® voor overzicht en focus en succes

Op dinsdag 4 oktober start de tweede masterclass onder leiding van Linda Kester. De titel van deze masterclass luidt “Strategisch Portfolio Framework® voor overzicht en focus en succes“. In deze tweede sessie leer je dat de sleutel tot het effectief implementern van de strategie niet ligt in het implementeren van nóg meer programma’s, projecten en initiatieven, maar in het bieden van overzicht en focus, zodat er een wendbare organisatie wordt gevormd.

Strategisch Portfolio Framework® bestaat uit een visuele blauwdruk, een ‘foto’, waarmee in één oogopslag duidelijk wordt wat de strategische transitie behelst en hoe dit relateert aan een veranderende markt omgeving. Het vormt de basis waarmee de organisatie direct ziet:

  • Welke activiteiten (niet) bijdragen aan de strategische transitie en een (veranderende) klantbehoefte.
  • Waar je je focus moet leggen om te kunnen versnellen in de executie van de strategie.
  • Wat je moet doen om je voor te bereiden op een (snel) veranderende toekomst.

Linda Kester, verbonden aan JigsEye, is wetenschappelijk expert in strategisch portfolio management en grondlegger van de portfolio methodiek. JigsEye richt zich als bureau op het versnellen van de strategie-executie van organisaties. Met een aanpak die organisaties overzicht en focus geeft en daarmee zorgt voor de helderheid die nodig is om vaart te kunnen maken.

Deze masterclass maakt deel uit van zes masterclasses die van september t/m november 2022 plaatsvinden. Binnen iedere masterclass wordt een leertraject geboden om je beter in staat te stellen je rol in te vullen in organisaties die volop in beweging zijn. Iedere class wordt verzorgd door Practice Leaders die ieder in Nederland een naam hebben opgebouwd binnen het vakgebied van Project Portfolio Management. 

Mis deze unieke masterclass niet en registreer je vandaag nog! 

OVERZICHT NIEUWS