Strategisch Portfolio Framework® voor overzicht en focus en succes

De sleutel tot het effectief implementeren van de strategie van je organisatie ligt niet in het implementeren van nóg meer programma’s, projecten en initiatieven, maar in het bieden van overzicht en focus, zodat er een wendbare organisatie wordt gevormd.

In de tweede sessie van de Masterclass Strategisch PPM staat het Strategisch Portfolio Framework® centraal. Dit framework bestaat uit een visuele blauwdruk, een ‘foto’, waarmee in één oogopslag duidelijk wordt wat de strategische transitie behelst en hoe dit relateert aan een veranderende markt omgeving. Het vormt de basis waarmee de organisatie direct ziet:

  • Welke activiteiten (niet) bijdragen aan de strategische transitie en een (veranderende) klantbehoefte.
  • Waar je je focus moet leggen om te kunnen versnellen in de executie van de strategie.
  • Wat je moet doen om je voor te bereiden op een (snel) veranderende toekomst.

Practice Leader Linda Kester
Deze tweede sessie wordt verzorgd door Linda Kester, Founding Partner van JigsEye. Linda is wetenschappelijk expert in strategisch portfolio management en grondlegger van de portfolio methodiek. JigsEye richt zich als bureau op het versnellen van de strategie-executie van organisaties. Met een aanpak die organisaties overzicht en focus geeft en daarmee zorgt voor de helderheid die nodig is om vaart te kunnen maken.

Bekijk hier het volledige programma.

Masterclass Strategisch PPM
Voor iedereen die een leiding- en richtinggevende rol heeft in organisaties: van bestuurders/ directeuren tot programmamanagers, (project) portfoliomanagers, organisatieprofessionals, business change managers, business developers, product owners en managers PMO.
Ook interesse in deelname? Meld je hier aan.

 

OVERZICHT NIEUWS